Statoil va investi 7 miliarde de dolari intr-un zacamant de hidrocarburi in Marea Nordului

Duminica, 23 Decembrie 2012, ora 16:26
2579 citiri
Statoil va investi 7 miliarde de dolari intr-un zacamant de hidrocarburi in Marea Nordului

Compania norvegiana Statoil va investi sapte miliarde de dolari intr-un zacamant de hidrocarburi in Marea Nordului, care va fi cel mai mare proiect de acest tip din apele teritoriale britanice din ultimii peste zece ani, relateaza Financial Times.

Confirmarea investitiei in zacamantul Mariner vine la peste 30 de ani de la descoperirea acestuia in 1981 si la o zi dupa ce compania japoneza JX Nippon a confirmat preluarea unei participatii de 29% din drepturile de licenta ale partenerului Statoil la proiect, grupul italian Eni.

Statoil anticipeaza ca activitatile de productie vor incepe in 2017, urmand sa se ajunga pana in 2020 la extragerea a 55.000 de barili de petrol pe zi. Se estimeaza ca zacamantul detine rezerve de peste 250 de milioane de barili de petrol, care vor asigura productia in urmatorii 30 de ani.

Zacamantul este situat in sud-estul insulelor Shetland.

Lucrarile de exploatare au fost intarziate timp de mai multe decenii de costurile ridicate si dificultatile tehnice legate de recuperarea petrolului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#exploatare hidrocarburi Marea Nordului, #petrol Statoil Marea Nordului, #investitie hidrocarburi Marea Nordului, #investii Statoil Marea Nordului, #productie petrol Marea Nordului , #Industria petroliera