Arcelor Mittal isi vinde divizia italiana pentru 117 milioane de euro

Miercuri, 13 Decembrie 2006, ora 11:50
1020 citiri

Principalul grup siderurgic al lumii, Arcelor Mittal, a anuntat, miercuri, ca a decis vanzarea diviziei sale italiene de productie de otel carbonic grupului Duferco, pentru suma de 117 milioane de euro (155 milioane de dolari), conform AFP. Divizia italiana a Arcelor Mittal, Travi e Profilati di Pallanzeno, specializata in productie de piese pentru industria siderurgica, va avea, conform estimarilor Arcelor Mittal, vanzari de peste 190 de milioane de euro in cursul acestui an, a anuntat un comunicat al grupului.

Aceasta tranzactie face parte din seria de concesii pe care grupul siderurgic a fost nevoit sa le accepte cu pentru a obtine aprobea fuziunii dintre gruparile Arcelor si Mittal Steel de catre Comisia Europeana, reiese din comunicatul emis de grupul siderurgic.

In cursul saptamanii trecute Arcelor Mittal anuntase vanzarea uzinei sale din din Germania, Stahlwerk Thueringen (SWT), grupului spaniol Grupo Alfonso Gallardo pentru suma de 591 de milioane de euro (787,2 milioane de dolari).

Arcelor Mittal a estimat ca nivelul castigurilor pentru 2006 inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) se va situa intre 15,2 si 15,4 miliarde de dolari, pentru anul urmator fiind preconizat un nivel si mai ridicat.

Grupul Mittal Steel si-a intarit in 2006 pozitia pe piata siderurgica prin preluarea gruparii rivale Arcelor pentru suma de 32 de miliarde de dolari, dupa negocieri inversunate ce au durat peste sase luni.

Acest acord de preluare a dat nastere la primul grup siderurgic mondial cu o productie anuala de peste 100 de milioane de tone de otel, acest grup fiind de trei ori mai mare decat cel mai apropiat rival.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)