Chinezii vor consuma sute de milioane de tone de otel pentru noul super-oras de langa Beijing

Miercuri, 05 Aprilie 2017, ora 14:59
7860 citiri
Chinezii vor consuma sute de milioane de tone de otel pentru noul super-oras de langa Beijing
Foto: Wikimedia

Industria siderurgica din China are sanse sa prinda o bula de oxigen masiva, odata cu inceperea lucrarilor la noul mega-city pe care guvernul planuieste sa-l ridice in apropierea Beijingului.

O analiza a Citi Research arata ca, in urmatorul deceniu, consumul otel din China ar putea creste cu 12-14 milioane de tone anual din momentul in care lucrarile megalopolisului Xiongan vor demara, anunta CNBC.

Pe fondul reducerii investitiilor in infrastructura, industria siderurgica a inregistrat o scadere a vanzarilor la nivel global, presiunea pusa de sectorul siderurgic din China pe alte piete fortand diverse companii sa reduca drastic numarul locurilor de munca.

La nivel mondial, consumul de otel se ridica in prezent la 1,63 miliarde tone si desi cantitatea inghitita de noul super-oras proiectat de chinezi nu este decat o picatura intr-un pahar cu apa, ar putea reprezenta un debuseu important pentru industria locala de profil care se confrunta cu lipsa pietelor de desfacere pentru supraproductia de otel a Chinei.

Xiongan, noua zona economic ape care giuvernul chinez vrea sa o ridice la sud de Beijing va acoperi in prima faza 100 km patrati, urmand ca ulterior sa fie extinsa pe o suprafata de 2.000 de kilometric patrati.

"Presupunand ca autoritatile vor dori sa realizeze o replica a zonei Shenzen in aproximativ 10 ani, acest lucru ar duce la o crestere a cererii de otel cu pana la 14 milioane tone anual, ceea ce ar reprezenta o crestere de 2% fata de consumul actual, de 700 milioane tone, inregistrat in China", arata analiza Citi Research.

Analistii estimeaza ca infrastructura fizica a noii zone economice din China ar putea inghiti pana la 140 milioane de tone de otel, intre 25-30 milioane de tone fiind destinate ridicarii asamblurilor rezidentiale, pana la 40 de tone fiind rezervate cladirilor industriale si spatiilor de birouri, o cantitate similara putand fi alocata cailor de transport si spatiilor de logistica, in vreme ce alte 30 milioane tone vor fi inghitite de infrastructura de utilitati.

#megalopolis China, #industrie siderurgica, #consum otel China, #investitii infrastructura China , #Industria siderurgica