Romania a avut cea mai mica scadere a comenzilor industriale noi din UE

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 13:42
1243 citiri
Romania a avut cea mai mica scadere a comenzilor industriale noi din UE

Romania a avut, in februarie, cea mai mica scadere a comenzilor industriale noi din Uniunea Europeana, de 15,9% fata de luna similara din 2008, fata de o reducere cu 33,3% a comenzilor industriale in blocul comunitar, in timp ce fata de ianuarie, comenzile au sporit cu 8,7%, a anuntat joi Eurostat.

Biroul european de statistica a publicat date de la 19 state membre pentru luna februarie, comenzile industriale noi inregistrand in toate scaderi fata de februarie 2008.

In afara de Romania, Polonia si Franta au raportat, de asemenea, scaderi mai mici ale comenzilor industriale noi fata de restul statelor membre, de 17%, respectiv 24,3%.

In febrarie 2009, cele mai mari scaderi au fost inregistrate in Olanda, unde comenzile industriale noi s-au comprimat cu 40,2%, Germania (-39,4%) si Danemarca (-38,6), fata de a doua luna a anului trecut.

In UE, comenzile industriale noi s-au redus in ianuarie cu 33,3% fata de aceeasi luna din 2008, iar in zona euro s-a inregistrat o scadere de 34,5% in acelasi interval.

Cele mai mari scaderi au fost inregistrate la comenzile pentru bunurile de capital - de 37,7% in UE, respectiv 38,4% in zona euro -, si la bunurile intermediare - de 35% in UE si de 37,2% in zona euro.

Fata de luna anterioara, comenzile industriale noi au scazut in februarie cu 1,4% in UE si cu 0,6% in zona euro, in timp ce in Romania, comenzile industriale noi au crescut cu 8,7% fata de luna precedenta, fiind cea mai mare crestere lunara inregistrata in cadrul blocului comunitar, mai arata datele biroului european de statistica. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#euro, #industrie, #ue, #zona , #Industria UE