Romania, locul doi in UE la scaderea preturilor productiei industriale in luna august

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 12:58
1405 citiri
Romania, locul doi in UE la scaderea preturilor productiei industriale in luna august

Romania s-a situat in august pe locul doi in Uniunea Europeana la scaderea preturilor productiei industriale, comparativ cu luna precedenta, in conditiile in care indicatorul a crescut cu 0,1% in Uniunea Europeana (EU28) si a ramas stabil in zona euro (EA17), arata datele publicate vineri de Oficiul european de statistica (Eurostat).

In iulie, preturile au urcat cu 0,4% in EU28 si cu 0,2% in zona euro.

Cele mai importante cresteri de preturi la productia industriala au fost inregistrate in Estonia (1,7%), Danemarca (1,1%), Irlanda (1%), Ungaria si Finlanda (ambele cu 0,6%), iar cele mai semnificative scaderi au fost inregistrate in Belgia (minus 1,4%), Romania (minus 0,6%), Lituania si Polonia (ambele cu minus 0,2%).

In ritm anual, preturile productiei industriale au scazut in august cu 0,3% in Uniunea Europeana (UE28) si cu 0,8% in zona euro (EA17).

Cele mai importante cresteri de preturi la productia industriala au fost inregistrate in Estonia (9,7%), Danemarca (3,2%), Irlanda (3%) si Marea Britanie (2,5%) iar cele mai semnificative scaderi au fost inregistrate in Bulgaria (minus 2,9%), Cipru (minus 2,7%), Lituania (minus 2,5%) si Italia (minus 2,3%). Romania a inregistrat in august o crestere de 2,3% a preturilor la productia industriala, dupa un avans de 4% in iulie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#productie industrie Romania, #pret productie industriala UE, #pret productie industrie Romania , #Industria UE