Romania, printre cele patru tari din UE cu crestere industriala in septembrie

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 15:15
1853 citiri
Romania, printre cele patru tari din UE cu crestere industriala in septembrie

Productia industriala a crescut in Romania in luna septembrie, tara noastra fiind una dintre cele patru tari din UE care au inregistrat o crestere.

Productia industriala a scazut cu 2,5% in zona euro (EA17) si cu 2,3% in Uniunea Europeana (EU27) in septembrie 2012, comparativ cu luna precedenta, dar Romania a inregistrat a treia cea mai semnificativa crestere din UE, potrivit datelor prezentate miercuri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), citat de Agerpres.

In septembrie, productia industriala a crescut in 4 state membre, a scazut in 18 state membre si a ramas stabila in Olanda.

Singurele cresteri s-au inregistrat in Estonia (2%), Slovacia (1,4%), Romania (0,6%) si Cehia (0,1%) iar cele mai ample scaderi au fost inregistrate in Irlanda (minus 12,6%), Portugalia (minus 12%) si Grecia (minus 4,4%).

In Romania, productia industriala a crescut cu 0,6% in septembrie, dupa un declin de 0,8% in luna precedenta.

In ritm anual, productia industriala a inregistrat in septembrie 2012 o scadere de 2,3% in zona euro si de 2,7% in Uniunea Europeana. Productia industriala a crescut in 6 state membre (inclusiv in Romania) si a scazut in 17 state membre.

Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Slovacia (13%), Estonia (8,3%) si Lituania (8%) iar cele mai ample scaderi au fost inregistrate in Irlanda (minus 12,8%), Portugalia (minus 8,8%) si Grecia (minus 7,5%). In Romania, productia industriala a crescut cu 0,1% in septembrie, dupa o scadere de 1,2% in luna precedenta.

#productie industriala Romania, #nivel productie industriala Romania, #productie industriala UE, #Eurostat productie industriala , #Industria UE