Firma bulgareasca Katarzyna Estate testeaza piata romaneasca de vinuri premium

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 10:33
5778 citiri
Firma bulgareasca Katarzyna Estate testeaza piata romaneasca de vinuri premium

Bulgarii de la Katarzyna Estate intra pe piata piata romaneasca de vinuri cu produse premium si spera sa ajunga in anii urmatori la vanzari de cateva milioane de euro, a anuntat brand managerul companiei, Stefan Angelov.

"Vrem sa incepem cu putin. Tinta noastra nu este cantitatea, ci calitatea. Ceea ce ne dorim este ca oamenii sa vada ca vinurile bulgaresti sunt competitive din punct de vedere al raportului calitate - pret. Vom incepe incet, cu putin, pana cand oamenii vor realiza ca vinul bulgaresc si, in special cel de la Katarzyna Estate, are o calitate ridicata. Pentru inceput putem vorbi de 10.000 de sticle anual", a declarat Stefan Angelov pentru Agerpres.

Acesta estimeaza ca anul viitor ar putea fi vandute pe piata romaneasca 50.000 de sticle de vin din trei categorii de pret, daca vanzarile merg bine.

"Pentru inceput, Hypermarketul Real este singurul nostru partener, dar vom acorda atentie si restaurantelor de top din Bucuresti si din orasele mai mari din Romania, precum si magazinelor specializate in vanzarea de vinuri", a spus Stefan Angelov.

Reprezentatul Katarzyna Estate a declarat ca in anii 50 - 60 Bulgaria a exportat foarte mult vin in Marea Britanie, Rusia si chiar in Romania, dar numai vin ieftin si, de aici, s-a creat imaginea ca in Bulgaria se produce numai vin ieftin, iar aceasta ar putea fi o dificultate in a patrunde pe alte piete. Din acest motiv, brand managerul companiei spune ca se doreste testarea pietei din Romania, compania mizand pe cumparatorii care vor sa incerce ceva diferit, ceva interesant.

Katarzyna Estate vinde cea mai mare parte a productiei de vinuri pe piata din Bulgaria, iar de anul acesta incepe sa exporte catre Statele Unite si Elvetia. Totodata, producatorul de vinuri se afla in negocieri pentru a patrunde pe piata din China.

#piata vinuri premium Romania, #vanzari vinuri premium, #import vin Bulgaria, #productie vinuri Bulgaria , #Industria vinului