Vanzarile Cramelor Halewood raman pe crestere, intr-o piata in scadere cu 20-30%

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 17:12
2061 citiri
Vanzarile Cramelor Halewood raman pe crestere, intr-o piata in scadere cu 20-30%

Directorul General al Cramelor Halewood Romania, Dan Munteanu, apreciaza ca firma sa va incheia anul cu o crestere a vanzarilor intre 2% si 4% fata de 2011, cand au atins o valoare de peste 10 milioane de euro.

Acesta a aratat ca piata vinului din Romania a inregistrat in ultimii trei ani o contractie de 20-30%, ajungand la 350 milioane de euro de la 450 de milioane. Cramele Halewood au recuperat prin faptul ca exporta 40% din productie, relateaza Agerpres.

Vanzarile de vin sunt afectate de sezonalitate, fiind mai mari in primavara si de Craciun. "De Craciun, unele companii pot realiza si 40% din cifra de afaceri", a subliniat Dan Munteanu, adaugand ca afacerile agregate ale grupului Halewood Romania sunt in jur de 10 - 11 milioane de euro pe an.

In ceea ce priveste productia de anul acesta, Munteanu a precizat ca, din cauza secetei care s-a manifestat, vinurile au un continut mare de alcool. In plus, in Romania, cam 20% din productie s-a pierdut din cauza secetei, in timp ce in Franta si in Spania, in unele zone, se poate vorbi si despre 50% din productie.

#productie vin Romania, #venituri cramele Halewood, #export vin, #vanzari vin , #Industria vinului