Afacerile din industrie, mai mari cu 8,3% in octombrie

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 11:10
1498 citiri
Afacerile din industrie, mai mari cu 8,3% in octombrie

Cifra de afaceri din industrie a sporit in octombrie cu 8,3% fata de aceeasi luna din 2009, pentru a unsprezecea oara consecutiv, insa fata de septembrie, afacerile industriale au scazut cu 4,7%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

In septembrie, cifra de afaceri avansase cu 14,1% fata de septembrie 2009, in august cu 10,4%, in iulie cu 7,4%, in iunie cu 17,1%, in mai cu 14,4%, in aprilie cu 13,2%, in martie cu 6,9%, in februarie cu 3,3%, in ianuarie cu 6,5%, iar in decembrie 2009, cresterea fusese de 2,8% fata de aceeasi luna din 2008.

Anterior, sectorul industrial inregistrase 13 luni de declin.

Afacerile din industria prelucratoare au sporit cu 8,9% in octombrie fata de aceeasi luna din 2009, insa afacerile din industria extractiva au scazut cu 5,5%, potrivit INS.

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (16,5%), industria bunurilor de capital (13,2%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (5%).

Scaderi s-au inregistrat in industria energetica (7%) si industria bunurilor de uz curent (1,2%).

Fata de luna anterioara, cifra de afaceri din industrie s-a diminuat cu 4,7%, ca urmare a scaderii din industria prelucratoare (-5%) si a industriei extractive (-5,2%).

Pe marile grupe industriale, scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria energetica (-18,1%), industria bunurilor intermediare (-5,6%), industria bunurilor de capital (-3,1%) si industria bunurilor de uz curent (-1%).

Industria bunurilor de folosinta indelungata a crescut cu 0,4%.

In primele zece luni, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 10,5% comparativ cu perioada similara a anului precedent, datorita cresterii din industria prelucratoare (11,4%). Industria extractiva a scazut cu 7,1%.

Pe marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (17,1%), industria energetica (13,9%), industria bunurilor intermediare (14,1%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (5,5%). Industria bunurilor de uz curent a scazut cu 0,2% fata de perioada similara a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#afaceri, #industrie, #octombrie , #Industria