Bijuteriile din aur se scumpesc cu 10% de sarbatori

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 10:52
1730 citiri
Bijuteriile din aur se scumpesc cu 10% de sarbatori

Patronii se asteapa la vanzari mai bune de bijuterii in luna cadourilor, in ciuda scumpirii gramului de aur. In ianuarie vin insa ieftiniri masive.

De anul viitor, bijuteriile din aur si platina se vor ieftini consistent, odata cu eliminarea accizei de 10% aplicate acestor produse, insa masura nu va aduce preturi mai mici si in vitrinele magazinelor de lux, ci numai in cazul bijuteriilor din productia de masa.

"De la 1 ianuarie 2010, odata cu aplicarea acestei masuri, cumparatorii vor plati cu 15-18% mai putin pentru bijuteriile din aur si platina", a declarat pentru Gandul Mihail Pacioianu, presedintele executiv al Federatiei Metalelor si Pietrelor Pretioase si Semipretioase din Romania - Diamond Gold.

Asta inseamna ca un inel de aur de cinci grame, cu o lucratura obisnuita, va costa 328-340 de lei in ianuarie, fata de aproximativ 400 de lei acum. In mod asemanator, noul pret al unui medalion simplu, de doua grame, va fi de 136 de lei, adica o reducere de 24 de lei comparativ cu decembrie. Cei care au planuri de casatorie nu au de ce sa amane cumpararea verighetelor pentru anul viitor.

Aceste piese vor costa la fel ca si pana acum, intrucat nu sunt accizate.In schimb, pentru romanii amatori de bijuterii de lux, apartinand unor branduri renumite, 1 ianuarie nu va aduce nicio reducere de preturi la acest capitol, mai ales ca legea nu-i obliga.

"Pe segmentul «luxury» nu vor fi ieftiniri. Marea majoritate a brandurilor de pe piata sunt prezente in sistem multibrand, ceea ce inseamna ca ei isi platesc marfa inainte, lucru care nu se intampla la francize, unde vorbim de monobrand", a declarat pentru Gandul Oliver Petcu, directorul general al CPP Management Consultants - companie de consultanta specializata in industria de lux.

#aur, # accize, # preturi , #Industria