Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cifra de afaceri din industrie a scazut cu 8,9% in aprilie

Cifra de afaceri din industrie a scazut cu 8,9% in aprilie


Cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si externa a scazut, in termeni nominali, cu 8,9% in luna aprilie 2012, fata de luna precedenta, dar a crescut cu 4,6% comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, potrivit INS.

Cifra de afaceri din industrie s-a contractat in aprilie din cauza scaderilor din industria extractiva (minus 18,8%) si din industria prelucratoare (minus 8,5%).

Pe marile grupe industriale scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in toate sectoarele, respectiv in industria bunurilor de capital (minus 15,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (minus 11,9%), industria bunurilor de uz curent (minus 6,6%), industria energetica (minus 6,1%) si industria bunurilor intermediare (minus 5,7%).

Comparativ cu aprilie 2011, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 4,6%, datorita cresterilor inregistrate in industria extractiva (plus 8%) si in industria prelucratoare (plus 4,5%). Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor de folosinta indelungata (plus 13,1%), industria energetica (plus 9,1%), industria bunurilor intermediare (plus 4,4%), industria bunurilor de capital (plus 4,3%) si in industria bunurilor de uz curent (plus 1,8%).

Potrivit INS, in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2012, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 2,3% fata de perioada similara din 2011, datorita cresterilor din industria extractiva (plus 5,7%) si din industria prelucratoare (plus 2,2%).

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri in toate sectoarele, respectiv in industria bunurilor de folosinta indelungata (plus 11,7%), industria energetica (plus 5,6%), industria bunurilor de uz curent (plus 4,2%), industria bunurilor intermediare (plus 0,6%) si in industria bunurilor de capital (plus 0,5%).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 713 ori