Comenzile noi din industrie au crescut in octombrie cu 14,1%

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 09:50
879 citiri
Comenzile noi din industrie au crescut in octombrie cu 14,1%

Comenzile noi din industrie au avansat in octombrie cu 14,1% fata de luna similara din 2009, insa au scazut cu 6,5% fata de luna precedenta, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS), precizeaza NewsIn.

Comenzile noi din industria bunurilor intermediare au crescut cel mai mult in octombrie, cu 22,5%, urmate de cele din industria bunurilor de capital, cu 10,7%, si de comenzile noi din industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 9,7%. Si comenzile noi din sectorul bunurilor de uz curent au sporit, dar numai cu 5,4%.

Fata de septembrie, comenzile noi din industrie au scazut cu 6,5% in a zecea luna din 2010, ca urmare a scaderii de 8,9% a comenzilor din industria bunurilor de capital si a reducerii cu 6,6% a celor din industria bunurilor intermediare.

Totusi, comenzile din industria bunurilor de uz curent au sporit cu 4,3%, iar cele industria bunurilor de folosinta indelungata cu 1,3%.

In primele zece luni, comenzile noi din industrie au crescut pe ansamblu cu 24,6% comparativ cu perioada similara a anului precedent, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor intermediare (31,9%), industria bunurilor de capital (26,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (17,2%) si industria bunurilor de uz curent (1,6%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#comenzi, #industrie, #noi, #avans , #Industria