Crestere de 6,5% a preturilor productiei industriale in aprilie

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 12:59
955 citiri
Crestere de 6,5% a preturilor productiei industriale in aprilie

Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat o crestere de 6,5% in aprilie fata de aceeasi luna din 2011, in timp ce, fata de luna precedenta, avansul a fost de 0,7%, potrivit datelor publicate de INS.

Pe sectoare de activitate s-au remarcat cresteri de preturi la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (28,9%), in industria prelucratoare (6,9%), in industria extractiva (3,9%) si la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (3,5%).

Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria energetica (11,3%). Sub nivelul inregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (5,4%), industria bunurilor intermediare (4,1%), industria bunurilor de capital (3,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (2,0%).

Comparativ cu luna precedenta, preturile productiei industriale pentru piata interna au crescut cu 0,5% in aprilie, iar preturile productiei industriale pentru piata externa cu 1,1%.

Pe sectoare de activitate s-au inregistrat cresteri de pret la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (1,0%) si in industria prelucratoare (0,7%). In industria extractiva preturile au scazut cu 0,5%. La distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare preturile au ramas la nivelul lunii precedente.

Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi in industria energetica (1,1%), industria bunurilor de uz curent (0,6%), industria bunurilor de capital (0,5%), industria bunurilor intermediare (0,4%) si in industria bunurilor de folosinta indelungata (0,3%).

#pret productie industriala aprilie, #INS productie industriala aprilie , #Industria