HSBC: Bancile ar trebuie sa isi ceara scuze ca au declansat criza

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 12:53
1686 citiri
HSBC: Bancile ar trebuie sa isi ceara scuze ca au declansat criza

Intreaga industrie bancara este datoare lumii cu scuze pentru declansarea crizei financiare, a declarat Stephen Green, presedintele HSBC, cel mai mare grup bancar din Europa, pentru BBC.

"Industria bancara este datoare lumii sa se angajeze sa invete din greseli. O parte din lectii sunt legate de managementul, etica si traditiile din cadrul acestei industrii", a afirmat Green, precizeaza Mediafax.

Oficialul a adaugat ca industria bancara trebuie sa acorde o atentie mai mare lichiditatilor.

Autoritatile de control din domeniul financiar din Marea Britanie au prezentat, luni, noi reguli pentru standardele bancilor si institutiilor financiare de credite ipotecare. Aceste norme obliga bancile sa detina mai multe active lichide, precum titluri de valoare emise de guvern.

El a precizat ca Londra este un centru financiar sigur, insa va pierde o parte din cota de piata pe fondul dezvoltarii Asiei.

HSBC a anuntat luna trecuta ca directorul executiv, Michael Geoghan, se va muta de la Londra la Hong Kong. Green a asigurat ca aceasta decizie nu inseamna ca banca intoarce spatele Londrei.

"Doua treimi din operatiunile noastre se desfasoara in Asia. In aceasta regiune cred ca se muta centrul de gravitate al economiei mondiale", a spus el. 

Presedintele HSBC considera ca este nevoie de o schimbare in cultura pentru a imbunatati perceptia pe care o are publicul despre bancheri.

#hsbc, #banci, #criza, #industria, #bancara , #Industria