Productia industriala din Romania a crescut in 2011

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 11:23
1481 citiri
Productia industriala din Romania a crescut in 2011

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,8% in octombrie comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, potrivit datelor transmise joi de Institutul National de Statistica (INS).

Industria prelucratoare a crescut cu 5%, industria extractiva cu 4,5%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 4%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+8,4%), industria bunurilor de capital (+7,4%), industria energetica (+6,6%). Industria bunurilor de folosinta indelungata si industria bunurilor de uz curent au scazut cu 8,7%, respectiv cu 3,3%.

In serie bruta, cresterea industriala a fost de 4%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a ramas in octombrie la acelasi nivel cu cel din luna precedenta. Industria prelucratoare a crescut cu 0,2%, iar industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu cate 0,9% fiecare.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi in industria bunurilor de uz curent (-1,9%), in industria bunurilor intermediare si industria bunurilor de folosinta indelungata (-1,1% fiecare). Industria energetica si industria bunurilor de capital au crescut cu 3,1%, respectiv cu 1,3%.

In serie bruta, productia industriala a scazut in octombrie cu 1,2% fata de luna precedenta.

In primele zece luni din acest an, productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 7%. Cele trei sectoare industriale au avut urmatoarele cresteri: industria prelucratoare (+7,4%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industria extractiva (+5,3% fiecare).

Pe marile grupe industriale au fost inregistrate cresteri in industria bunurilor intermediare (+12,1%), industria bunurilor de capital (+7,8%), industria energetica (+4,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,1%) si industria bunurilor de uz curent (+0,8%).

In serie bruta, cresterea a fost de 6,7% fata de primele zece luni din 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere industriala Romania, #industria bunurilor, #crestere industriala 2011 , #Industria