Productivitatea muncii in industrie a crescut anul trecut cu aproape 10%

Marti, 12 Februarie 2008, ora 13:22
1269 citiri
Productivitatea muncii in industrie a crescut anul trecut cu aproape 10%

Productivitatea muncii in industrie a crescut in 2007 cu 9,9% fata de 2006, ca urmare a avansului din toate segmentele industriale, in special cel din industria extractiva, a anuntat institutul National de Statistica.

Avansul productivitatii muncii din industrie s-a temperat, insa, fata de anul 2006, cand ritmul mediu de crestere afost de 10,6%, fata de 2005.

Astfel, productivitatea muncii din industria extractiva a crescut anul trecut cu 16,2%, in sectorul industriei prelucratoare s-a avansat cu 10,3%, iar productivitatea muncii din domeniul energiei electrice si termice, gaze si apa a urcat intr-un ritm mai lent, de doar 2,6%.

Ritmul de cresterii al productivitatii muncii din industrie a fost semnificativ mai mic decat cel al salariului mediu, de 15,2% in intervalul decembrie 2006-decembrie 2007.

Banca centrala a avertizat, in numeroase randuri, ca mentinerea unui ritm de crestere a veniturilor salariale peste avansul productivitatii muncii creeaza dezechilibre in economie si pune presiune pe inflatie.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.