Scadere accelerata in sectorul manufacturier al zonei euro

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 14:29
1238 citiri
Scadere accelerata in sectorul manufacturier al zonei euro

Activitatea din sectorul manufacturier al zonei euro si-a accelerat scaderea in luna aprilie, declinul care a inceput la periferia regiunii incepand sa fie resimtit tot mai acut de economii precum Franta si Germania, potrivit unui sondaj Markit.

Industria manufacturiera din zona euro a concediat in aprilie cei mai multi angajati din ultimii doi ani, dupa scaderea comenzilor noi pentru cea de-a 11-a luna consecutiv, reflectand situatia dificila din sectorul care a adus cea mai importanta contributie la revenirea blocului monetar din recesiunea din 2009.

Indicele increderii managerilor din sectorul manufacturier din zona euro, calculat lunar de Markit, a scazut in aprilie la cel mai redus nivel din iunie 2009 si se mentine pentru cea de-a noua luna consecutiva sub pragul median dintre contractie economica si crestere.

"Industria manufacturiera din zona euro s-a aplecat in aprilie si mai mult intr-o noua recesiune", comenteaza economistul sef al Markit, Chris Williamson.

Pentru Germania, cea mai mare economie europeana, indicele increderii din industria manufacturiera sugereaza ca sectorul s-a contractat in aprilie pentru cea de-a doua luna consecutiv, situatie similara cu cea inregistrata in Franta.

In Italia, a treia mare economie a zonei euro, dupa Germania si Franta, sectorul manufacturier s-a contractat in aprile pentru cea de-a noua luna consecutiv, potrivit rezultatelor sondajului, iar in Spania, pe fondul masurilor dure de austeritate, activitatea a inregistrat cea mai mare scadere din iunie 2009.

Estimarile oficiale si cele ale analistilor financiari indica intrarea zonei euro in recesiune in ultimele doua trimestre incheiate pentru a doua oara in trei ani.

#scadere sector manufacturier, #sector manufacturier zona euro, #recesiune sector manufacturier , #Industria