Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Can Pack va recupera investitia in cinci ani

Can Pack va recupera investitia in cinci ani
Can Pack a inaugurat, ieri, fabrica de ambalaje din aluminiu pentru bere construita in Bucuresti, investitie care se ridica la aproximativ 45 de milioane de euro.Prin tehnologiile folosite, fabrica este unica in zona Balcanilor. Romania devine astfel producatoare si nu numai importatoare a ambalajelor din aluminiu. Can Pack va furniza, in proportii aproximativ egale, ambalaje de aluminiu atat pietei interne, cat si celei externe - Balcani, nordul Africii, Orientul Apropiat.
A"Dupa lansarea productiei de aluminiu pentru bauturi de catre Can Pack Romania dorim sa ne extindem. In viitor, in functie de dezvoltarea pietei din Romania si din tarile vecine, intentionam sa marim capacitatea liniilor de productie prin instalarea unei alte linii, pentru care estimam investitii de 40 de milioane de dolari in urmatorii 3-5 aniA", spus presedintele Can Pack Polonia, Wieslaw Smulski. Referitor la suma alocata proiectului din Berceni, el a estimat ca va fi recuperata in cinci ani, daca nu apar elemente neprevazute. A"Daca piata ne va permite sa ne extindem, atunci acesti bani vor fi recuperati mai repedeA", a mai spus Smulski.

Presedintele Can Pack a spus ca, fata de cele din sticla sau Pet-uri, ambalajele de aluminiu au calitatea ca pot fi complet reciclate.

Grupul polonez controleaza, pe langa investitile din Romania, trei fabrici in Polonia si alte trei in Ucraina.

In afara de ambalaje de aluminiu pentru alimente si cutii de aluminiu pentru bauturi, compania mai produce capace din plastic pentru PET-uri, capace din otel pentru apa minerala si sucuri imbuteliate in ambalaje de sticla, precum si o gama larga de containere pentru industria chimica. Compania Can Pack este o firma creata pe baza unui parteneriat polonezo-american, cu sediul in Polonia si face parte din gupul F&P Holding din Statele Unite ale Americii.

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 796 ori