Banca Angliei va majora dobanda cheie incepand cu T2 al anului viitor

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 16:47
973 citiri
Banca Angliei va majora dobanda cheie incepand cu T2 al anului viitor

Banca Angliei va incepe sa creasca, din al doilea trimestru al anului viitor, dobanda de politica monetara, pentru a limita inflatia, estimeaza Confederatia Industriei Britanice, preluata de Bloomberg, anunta Mediafax.

Comitetul de Politica Monetara al Bancii Angliei va majora dobanda cheie cu cate un sfert de punct procentual la fiecare trei luni incepand cu al doilea trimestru din 2011, pana la mijlocul anului 2012, se arata intr-un raport al Confederatiei. Ritmul de crestere va fi apoi accelarat, iar pana la finele lui 2012 indicatorul va ajunge la 2,75%, fata de 0,5% in prezent.

"Nivelul ridicat persistent al preturilor energiei si materiilor prime este un motiv de ingrijorare tot mai puternic, care ar putea insemna ca inflatia nu va incetini atat de rapid cum multi spera. Cresterea economica de la inceputului anului viitor va fi, probabil, foarte slaba si nu ne asteptam ca revenirea in sine sa-si mentina cursul", mentioneaza raportul.

Inflatia din Marea Britanie a accelerat la 3,3% in noiembrie, depasind limita guvernului de 3% pentru a noua luna.

Avansul preturilor de consum va trece cu mult peste obiectivul de 2% al bancii centrale anul viitor si va incetini sub acest nivel in primul trimestru din 2012, estimeaza Confederatia.

La finele lui 2012, inflatia se va situa la 2,4%.

Organizatia prognozeaza, de asemenea, ca economia ca creste cu 0,6% in ultimul trimestru al acestui an, urmand ca in urmatoarele trei luni sa urce cu 0,2%.

Pentru ansamblul anului viitor, avansul economic mediu va fi de 2%.

In 2012, Produsul Intern Brut va creste cu 2,4%.

Confederatia estimeaza, totodata, ca preturile locuintelor vor cobori cu 4% in 2011 si vor fi constante in 2012.

Confederatia Industriei Britanice este una dintre cele mai importante organizatii de lobby pentru afacerile britanice pentru probleme nationale si internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#dobanda cheie, #economie, #inflatie , #Inflatie