Blanculescu: Cresterea inflatiei reflecta economia reala, si nu politicile BNR

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 18:06
1678 citiri
Blanculescu: Cresterea inflatiei reflecta economia reala, si nu politicile BNR

Cresterea ratei inflatiei arata doar evolutia economiei reale, iar BNR este responsabila doar intr-o masura foarte mica pentru evolutia acesteia, a declarat Ionel Blanculesu, secretar executiv al Consiliului Consultativ pentru Mediul de Afaceri (CCMA).

'Banca Nationala a Romaniei nu este vinovata de actuala stare a ratei a inflatiei, decat intr-o foarte mica masura. Faptul ca rata inflatiei este atat de departe de tinta BNR inseamna ca s-a intamplat ceva in economie. Rata inflatiei este doar o rezultanta a ceea ce se intampla in economia reala, fapt care a condus la acest dezechilibru, care probabil va avansa in perioada urmatoare', a declarat Blanculescu, conform Agerpres.

Reducerea evaziunii fiscale din domeniul agroalimentar si sustinerea sistemelor de irigatii sunt printre principalele masuri pe care ar trebui sa le ia guvernul pentru a preveni inrautatirea situatiei, sustine Blanculescu.

In plus, BNR ar trebui sa reduca lichiditatile de pe piata "pentru a da o lovitura puternica evaziunii fiscale", a mai declarat Ionel Blanculescu.

Majorarea TVA si evaziunea fiscala, principalele cauze ale inflatiei

#crestere inflatie Romania, #crestere inflatie septembrie, #cauze inflatie Romanie , #Inflatie