BNR va descuraja orice miscare daca rata de schimb "se duce unde nu trebuie"

Vineri, 06 August 2010, ora 13:06
1121 citiri
BNR va descuraja orice miscare daca rata de schimb "se duce unde nu trebuie"

Cursul de schimb nu ar trebui sa reactioneze la orice declaratie a reprezentantilor Fondului Monetar International, ale caror afirmatii au fost, de altfel moderate, nu optimiste, a declarat, vineri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, potrivit Mediafax.

"Azi s-a apreciat cu 2 bani. Daca vorbim de ieri si alaltaieri, nu mi se pare ca cursul trebuie sa reactioneze la orice declaratie a Fondului.

Probabil ca pietele sunt reticente, nu toate comentariile au fost pozitive, si investitorii stiu ca avem inca multe de facut, iar prezentarea FMI si CE a fost echilibrata, nu foarte pozitiva", a spus Isarescu intrebat de ce leul s-a depreciat dupa anuntul FMI privind indeplinirea criteriilor de la finele lunii iunie.

El a adaugat ca BNR va descuraja orice miscare daca rata de schimb "se duce unde nu trebuie".

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a afirmat miercuri ca performantele la finele lunii iunie sunt bune, iar programele sunt adecvate atingerii tintelor majore din acordul stand-by, mentionand insa ca boardul institutiei financiare va aproba eliberarea urmatoarei transe doar dupa ce Guvernul va plati 2 miliarde lei in contul arieratelor statului.

Vezi raportul semestrial asupra inflatiei al BNR

#curs, #fmi, #isarescu, #valutar , #Inflatie