Bundesbank da liber la inflatie. O s-o simtim pe pielea noastra

Sambata, 12 Mai 2012, ora 17:26
1746 citiri
Bundesbank da liber la inflatie. O s-o simtim pe pielea noastra

Pentru imbunatatirea competitivitatii in tarile vecine si pentru a revigora zona euro, Bundesbank apreciaza ca este strict necesara o accelerare a inflatiei in Germania.

Conform unui scenariu, publicat de Comisia pentru Finante a Camerei Inferioare a Parlamentului german - Bundestag, Germania ar trebui sa aiba, in viitor, o rata a inflatiei care sa se situeze deasupra mediei in zona euro, fara vreo interventie directa a Bancii Centrale, scrie La Tribune.

Pozitia poate parea surprinzatoare, daca tinem seama de faptul ca Bundesbank ar trebui sa apere pozitia BCE, de tinere a inflatiei sub 2%. Totusi, problema se nuanteaza, atunci cand observam ca cerinta BCE priveste intreaga zona euro, iar Banca Centrala a Germaniei se refera numai la propria inflatie, cea dintre propriile ei granite.

Rezulta ca pragmatismul organelor financiare germane vizeaza scaderea inflatiei tuturor celorlalte tari din zona euro sub 2%, pentru ca "una peste alta" ele sa se echilibreze cu inflatia de peste 2% pe care si-o va putea permite Germania.

Citeste mai multe despre Bundesbank da liber la inflatie. O s-o simtim pe pielea noastra pe Ziare.com.

#inflatie Bundesbank, #inflatie Germania, #crestere inflatie Germania , #Inflatie