Economisti: Scaderea inflatiei nu e intotdeauna un semn bun

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 13:43
1869 citiri
Economisti: Scaderea inflatiei nu e intotdeauna un semn bun
Sursa:euranet.eu

Ca reactie a declaratiilor guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, privind o posibila scadere a inflatiei la 2% in martie, economistul sef al Unicredit Tiriac Bank, Dan Bucsa, a declarat ca este greu de crezut ca inflatia va scadea sub 3% pe termen lung, in timp ce directorul executiv al Grupului de Economie Aplicata (GEA), Liviu Voinea, a afirmat ca o inflatie scazuta nu e intotdeauna un semn bun.

Economistul sef al UniCredit Tiriac Bank, Dan Bucsa, a declarat la The Money Channel ca este foarte greu de crezut ca pe termen lung inflatia va scadea sub 3%, asteptarile inflationiste fiind inca ridicate.

"Este foarte greu de crezut ca pe termen lung inflatia va scadea sub 3%. Asteptarile inflationiste sunt inca ridicate(...)Pretul la produsele alimentare vor avea un impact semnificativ asupra inflatiei", a spus Bucsa.

In acelasi timp, directorul executiv al GEA, Liviu Voinea, a declarat la The Money Channel ca mesajul de luni al bancii centrale este unul de stabilitate, dar ca nu intotdeauna o inflatie scazuta este un semn bun.

"Mesajul BNR este unul de stabilitate. Dar nu intotdeauna o inflatie scazuta este un semn bun. Una din cauzele dezinflatiei este scaderea cererii interne. Acesta nu este un semn bun, pentru ca nu mai consumam. Sunt afectate astfel perspectivele de crestere economica", a spus Voinea.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat luni ca inflatia ar putea ajunge in martie la 2%.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-a revizuit in scadere prognoza de inflatie pentru finalul acestui an la 3,3%. Pentru sfarsitul anului 2012, BNR estimeaza o rata anuala a inflatiei de 3%.

#unicredit, #Dan Bucsa, #scadere inflatie termen lung, #scadere inflatie , #Inflatie