Inflatia Romaniei a depasit de 4 ori media din UE

Luni, 16 Martie 2009, ora 12:42
1987 citiri
Inflatia Romaniei a depasit de 4 ori media din UE

Inflatia anuala inregistrata de Romania in februarie 2009, de 6,9%, a depasit de peste patru ori media din Uniunea Europeana (UE), Romania fiind pe pozitia a treia in cadrul statelor membre cu cea mai ridicata inflatie anuala, potrivit datelor publicate, luni, de Eurostat.

In a doua luna a acestui an, statele membre ale UE cu cea mai pronuntata inflatie anuala au fost Letonia, cu 9,4%, Lituania, cu 8,5%, si Romania, cu 6,9%, potrivit datelor comunicate de biroul european de statistica.

In schimb, cele mai scazute rate ale inflatiei anuale au fost inregistrate, in februarie, in Irlanda si Portugalia, de 0,1%, respectiv Cipru, de 0,6.

Inflatia anuala s-a temperat usor in februarie, pana la 1,7% in UE, de la 1,8% in luna anterioara, in timp ce in zona euro, inflatia anuala s-a adancit usor pana la 1,2% in zona euro, de la 1,1% in ianuarie.

Din datele Eurostat a reiesit ca, fata de prima luna din 2009, inflatia anuala s-a temperat in 11 de state membre, s-a mentinut stabila in doua si a crescut in 13.

Potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS), Romania a avut in februarie 2009 o inflatie anuala de 6,89%, peste asteptarile economistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#inflatie, #Romania, #ue, #state, #zona euro, #cipru , #Inflatie