ING: Cresterea surprinzatoare a inflatiei sustine leul

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 13:47
1284 citiri
ING: Cresterea surprinzatoare a inflatiei sustine leul

Leul a beneficiat de anuntul de miercuri privind cresterea ratei anuale a inflatiei la 5,3% in septembrie si a depasit pragul de 4,57 lei pentru un euro, in debutul sedintei, potrivit ING.

"Inflatia pentru luna septembrie a fost anuntata astazi (miercuri, n.r.) la 5,3% in termeni anuali, nivel ce depaseste asteptarile pietei situate la 4,7% (si este chiar peste prognoza noastra de 4,9%).

Leul a beneficiat de stire, apreciindu-se peste 4,57 lei/euro in debutul sedintei pe fondul unei posibile politici monetare mai restrictive in perioada urmatoare in viziunea participantilor la piata", se arata intr-un raport al ING Bank.

Analistii ING apreciaza ca leul se va deprecia in continuare, posibil dincolo de 4,60 lei/euro in urmatoarele saptamani.

"Nu credem insa ca dinamica inflatiei va intoarce tendinta de depreciere a leului, intrucat, in opinia noastra, pietele nu vor prognoza un ciclu indelungat de cresteri ale dobanzii cheie data fiind perspectiva slaba de crestere economica, la care au adaugat noi nuante negative datele de astazi asupra productiei industriale", se mai spune in raport.

Rata anuala a inflatiei a urcat in septembrie la 5,33%, pe fondul scumpirii produselor alimentare cu 6,91%, a scumpirii celor nealimentare cu 4,30% si a cresterii tarifelor la servicii cu 4,79%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inflatie Romania ING, #curs valutar ING, #inflatie curs valutar ING , #Inflatie