O parte din bugetari primesc in 2008 prime de concediu restante pe 6 ani

Joi, 20 Decembrie 2007, ora 15:34
1617 citiri
O parte din bugetari primesc in 2008 prime de concediu restante pe 6 ani

Guvernul a decis sa acorde primele de concediu restante din perioada 2001-2006 pentru functionarii publici, personalul auxiliar din domeniul justitiei si pentru membrii corpului diplomatic si consular, sumele urmand sa fie platite anul viitor, in trei transe.Guvernul a reglementat, prin Ordonanta de Urgenta, modalitatea de plata a primelor acordate pentru concediul de odihna, suspendate in perioada 2001-2006 prin legile bugetare anuale si prin actele normative anuale de salarizare.

Vor beneficia de aplicarea ordonantei de urgenta functionarii publici, functionarii publici cu statut special, personalul auxiliar din sistemul justitiei, membrii corpului diplomatic si consular, precum si alte categorii de personal care beneficiaza de prima de concediu de odihna, in baza legilor speciale. Institutiile au obligatia sa asigure aplicarea prevederilor ordonantei de urgenta cu prioritate, din sumele ramase la capitolul "cheltuieli de personal" din posturile vacante.

Beneficiarii urmeaza sa primeasca aceste drepturi in anul 2008, esalonat, in trei transe: in luna martie pentru anii 2001 si 2002, in luna iunie pentru anii 2003 si 2004 si in luna octombrie pentru anii 2005 si 2006.

Drepturile stabilite prin hotarari judecatoresti executorii neplatite pana la data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta se platesc intr-o singura transa, ca si drepturile stabilite dupa data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta prin hotarari judecatoresti executorii. Plata se face intr-o singura transa si pentru personalul pensionat inainte de data intrarii in vigoare a ordonantei de urgenta, dar si pentru personalul care iese la pensie inainte de a primi integral primele de concediu de odihna, potrivit esalonarii.

Pentru persoanele decedate in perioada 2001-2006, plata primelor se acorda intr-o singura transa mostenitorilor de drept ai acestora.

Pentru personalul angajat care a obtinut hotarari judecatoresti executorii privind acordarea primelor de concediu de odihna pentru perioade mai scurte decat cea prevazuta in actul normativ, plata primelor de concediu de odihna pentru perioada necuprinsa in aceste hotarari se face esalonat.

In situatia in care in perioada 2001-2006 au intervenit modificari ale raporturilor de serviciu in cazul beneficiarilor, plata acestor drepturi va fi facuta de catre institutiile la care acestea au fost angajate in perioada respectiva.

Primele se actualizeaza cu indicele de inflatie.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.