3,3 miliarde euro in infrastructura

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 13:19
1772 citiri
3,3 miliarde euro in infrastructura

Secretarul de stat Alexandru Nazare a declarat ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) vrea sa contracteze pana in iunie lucrari in infrastructura rutiera si feroviara de peste 3,3 miliarde euro, din cei 5,5 miliarde euro prevazuti din fonduri europene si cofinantare de la buget, conform NewsIn.

"Un miliard de euro reprezinta valoarea contractelor pentru tronsoane de autostrada atribuite saptamana trecuta. Pentru infrastructura feroviara am scos la licitatie lucrari de 460 de milioane de euro si urmeaza ca pana in iunie sa licitam lucrari de inca 1,65 miliarde euro. Pentru centurile Brasov, Mihailesti, Craiova si Targu Mures vom licita alti 250 milioane de euro", a spus Nazare la conferinta "Infrastructura inteligenta in Europa de Sud-Est" din cadrul Forum Invest.

Oficialul MTI a mai precizat ca licitatiile pentru tronsoanele Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu de pe coridorul IV paneuropean sunt in perioada de contestatii.

"In paralel, ne-am concentrat pe descentralizarea activitatii la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). La compania de drumuri au fost selectate activitati care vor fi descentralizate catre DRDP-uri (Directiile Regionale de Drumuri si Poduri, n.r.) , fiindca ei sunt cel mai aproape de proiecte. Pe coridorul IV mai avem un alt proiect important, Dumbrava-Deva, 70 kilometri de autostrada, pentru care nu avem bani, dar putem sa licitam si practic sa incheiem un gol pe acest coridor", a adaugat Nazare.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#infrastructura rutiera, # infrastructura feroviara, #investitii in infrastructura, #ministerul transporturilor, #fonduri europene , #Infrastructura