5 milioane de euro pentru reabilitarea centrului istoric din Rasnov

Joi, 07 Iunie 2007, ora 15:55
1189 citiri

Primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea, a anuntat, joi, ca grupul de firme american Luis Berger a finalizat proiectul tehnic privind reabilitarea centrului istoric al orasului, iar lucrarile, al caror cost se ridica la 5 milioane de euro, vor fi finantate din fonduri structurale europene.

Potrivit declaratiilor lui Vestea, luna viitoare, primaria Rasnov va elibera si autorizatia de constructie, documentatie care, impreuna cu proiectul tehnic intocmit de catre societatea Luis Berger, va face parte integranta din proiectul pentru accesarea fondurilor structurale europene, necesare reabilitarii centrului istoric al orasului brasovean, transmite corespondentul NewsIn.

"Licitatia prin care concernul american a fost desemnat castigator s-a desfasurat la sfarsitul anului trecut si a fost organizata de Guvernul Romaniei. In cadrul reabilitarii centrului istoric al Rasnovului intra si construirea unui traseu de trenulet, care va transporta turistii pana la Cetatea Rasnovului", a precizat primarul Vestea.

Totodata, Vestea a afirmat ca a fost intocmit si un caiet de sarcini necesar desfasurarii unei licitatii pentru construirea unui drum forestier din Rasnov pana la Cabana Diham din masivul Bucegi. Drumul va a avea o lungime de 4,7 kilometri, iar fondurile necesare pentru realizarea lui se cifreaza la un milion de euro, care vor fi accesati printr-un program SAPARD. Marius Ola Primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea, a afirmat azi ca grupul de firme american Luis Berger, castigatoarea unei lictatii sutinute la sfarsitul anului trecut, a finalizat proiectul tehnic ce priveste reabilitarea centrului istoric al orasului brasovean Rasnov, lucrari ce vor costa 5 milioane de euro, iar banii vor fi accesati din fondurile structurale europene, transmite corepondentul NewsIn.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)