A inceput constructia portului Rast-Lohm

Joi, 22 Februarie 2007, ora 09:10
947 citiri

In comuna doljeana Rast, situata pe malul Dunarii, au demarat, miercuri, lucrarile de constructie a portului in oglinda Rast - Lohm (Bulgaria), care va constitui o noua legatura pe calea apei intre Romania si tara vecina, transmite corespondentul ROMPRES.

Portul Rast-Lohm se realizeaza in cadrul Programului transfrontalier Phare CBC, iar valoarea investitiei se ridica la patru milioane de euro.

"Portul Rast-Lohm va facilita cea mai scurta legatura intre Balcani si tarile din vestul Europei. Termenul de realizare este de doi ani si jumatate, insa constructorii au promis ca perioada va fi redusa la un an. In afara portului propriu-zis vor fi reabilitati si 30 de kilometri de drum pe soseaua dintre Rast-Giubega, care va face legatura cu drumul national Calafat-Craiova", a declarat primarul comunei Rast, Iulian Silisteanu.

In primavara anului 2006, comuna Rast a fost grav afectata de inundatiile de amploare provocate de revarsarea apelor Dunarii, comuna fiind stramutata pe un alt teritoriu din vecinatate, mai putin expus unor asemenea calamitati.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)