Ambasadorul Marii Britanii: Romania este o piata plina de oportunitati

Vineri, 13 Aprilie 2007, ora 15:07
986 citiri

Romania este o piata in dezvoltare plina de oportunitati pentru firmele britanice, a afirmat, joi seara, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, la lansarea Camerei de Comert si Industrie Romania-Marea Britanie (CCRIMB).

"Relatiile comerciale dintre Regatul Unit si Romania sunt puternice - comertul bilateral se ridica la aproximativ 2 miliarde de euro. Dar, bineinteles, acest nivel ar putea fi si mai mare. Pentru exportatorii romani, Regatul Unit este o piata vasta, dar si Regatul Unit este o rampa de lansare ideala pentru companiile romanesti care doresc accesul spre alte piete din Europa si din lume. Pentru firmele britanice, Romania este o piata in dezvoltare plina de oportunitati", a spus ambasadorul Barnett.

El a adaugat ca exista multe oportunitati pentru companiile din ambele tari in majoritatea sectoarelor, precum retail, servicii de afaceri, IT, sanatate, apa, mediu sau inginerie.

"Salutam firmele straine care doresc sa faca afaceri in Marea Britanie, ceea ce a avut ca rezultat faptul ca tara noastra este cel mai mare recipient de investitii straine din Europa. Stiu ca si Romania este angajata sa sprijine spiritul antreprenorial si concurential, iar un Consiliu al Concurentei puternic este esential in acest sens", a mentionat oficialul britanic.

El a aratat ca aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a facut mai simplu comertul cu celelalte state membre si a atras in ultima perioada un numar important de investitii britanice, existand chiar fonduri de investitii care plaseaza capital in afaceri si proprietati in Romania, nu numai in Bucuresti, dar si in alte orase din tara.

Lansarea oficiala a CCIRMB a avut loc, joi seara, la eveniment fiind prezent si ambasadorul SUA in Romania, Nicholas Taubman.

Presedintele CCIRMB este avocatul Nasty Vladescu.
CCIRMB a fost infiintata pentru promovarea comertului, serviciilor si industriei din cele doua state, atat in relatiile bilaterale, cat si in cele internationale, si sprijinirea intereselor agentilor economici romani si britanici in raporturile cu autoritatile din tara si cu organismele specializate din strainatate.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)