AVAS cere convocarea de urgenta a AGA pentru numirea administratorului unic la Tractorul

Marti, 06 Martie 2007, ora 06:00
932 citiri

AVAS va depune marti, la Tribunalul Brasov, o cerere pentru convocarea imediata a AGA, unde va propune numirea lui Gheorghe Pasca, director in AVAS, in functia de administrator unic si a lui Titu Serban in pozitia de director general al societatii.

"Imediat dupa alegerea de catre AGA a administratorului unic si a directorului general al Tractorul, acestia vor identifica, de urgenta, impreuna cu sindicatele, solutii pentru plata datoriilor, cu prioritate a celor catre salariati" se arata intr-un comunicat al AVAS.

In acelasi timp, AVAS va mandata administratorul unic sa inchirieze cele 14 camere solicitate de catre sindicate. Acestea vor fi alocate salariatilor stabiliti de comisia sociala a societatii.

Conducerea AVAS s-a intalnit luni, la Bucuresti, cu reprezentantii sindicatelor de la Tractorul Brasov, prefectul judetului Brasov si presedintele Consiliului Judetean Brasov.

Angajatii uzinei Tractorul Brasov au plecat, luni, de la serviciu cu cateva ore inaintea terminarii programului de lucru, fiind nemultumiti atat pentru ca productia a fost oprita, dar si pentru ca nu si-au primit inca avansul pe luna februarie, potrivit liderului de sindicat Gheorghe Apostu.

Titu Serban, directorul destituit al uzinei, a declarat ca in prezent uzina se afla "intr-un blocaj total" deoarece nu mai are conducere. "La ora actuala, societatea este intr-un blocaj total. Nu are nici consiliu de administratie, nici director general si nicio reprezentare. Acesta este adevarul crunt de la Tractorul", a spus Serban.

Adunarea Generala a Actionarilor Tractorul, desfasurata in 23 februarie, l-a desemnat ca administrator unic pe Laurentiu Antone, vicepresedinte PNL Brasov. Acesta, insa, a renuntat la aceasta functie din motive de sanatate, urmand ca AVAS sa numeasca un nou administrator, in cadrul urmatoarei AGA, ce va avea loc in cursul acestei saptamani. AGA a mai stabilit si planul de restructurare de personal, urmand ca primul val de disponibilizari sa cuprinda 1.800 de persoane, iar cel de-al doilea 123 de persoane.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)