BERD reitereaza interesul de a sustine proiecte private viabile in infrastructura din Romania

Vineri, 06 August 2010, ora 17:07
1073 citiri
BERD reitereaza interesul de a sustine proiecte private viabile in infrastructura din Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare(BERD) reitereaza interesul de a sustine proiecte private viabile in domeniul infrastructurii de transport din Romania si afirma ca a fost foarte interesata sa finanteze proiectul pentru Autostrada Comarnic-Brasov,potrivit unui comunicat emis vineri si preluat de NewsIn.

Ca urmare a unor articole aparute in presa conform carora BERD nu doreste sa ia in considerare o posibila finantare a Proiectului de Concesiune a Autostrazii Comarnic-Brasov, institutia a anuntat ca anularea proiectului a constituit o dezamagire pentru BERD.

'In 2009 si 2010, BERD a lucrat indeaproape cu potentialii investitori si cu autoritatile romane in domeniile mediului, social si achizitiilor publice, in vederea implicarii sale in acest proiect', se mai arata in comunicat.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare va continua sa colaboreze cu autoritatile romane pentru a sustine modernizarea infrastructurii romanesti din domeniul transportului, cu participarea sectorului privat, incluzand sprijin pentru viitoare parteneriate public-private ce se vor derula prin licitatii deschise si transparente, potrivit bancii.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a investit peste 4,7 miliarde euro in peste 270 de proiecte, ceea ce a atras investitii suplimentare in valoare de peste 8,3 miliarde euro.

BERD, detinuta de 61 de tari si doua institutii interguvernamentale, sprijina dezvoltarea economiilor de piata si a democratiei in tarile din Europa Centrala pana in Asia Centrala. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berd, # proiecte, # infrastructura , #Infrastructura