Boagiu: Avem nevoie de PPP pentru Centura Bucuresti si Canalul Dunare-Bucuresti

Luni, 15 August 2011, ora 13:52
2294 citiri
Boagiu: Avem nevoie de PPP pentru Centura Bucuresti si Canalul Dunare-Bucuresti

Proiectele pentru centura Bucurestiului si pentru Canalul Dunare - Bucuresti trebuie realizate prin parteneriate public-private, a precizat ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, potrivit NewsIn.

"Nevoile de dezvoltare a infrastructurii din Romania sunt mult mai mari insa si avem un portofoliu de proiecte pentru a atrage finantare privata", a precizat Boagiu.

Unul dintre proiectele prezentate de ministrul Transporturilor oamenilor de afaceri din Romania si din China se refera la varianta de ocolire a Bucurestiului, care vizeaza executia a 101 kilometri de autostrada in jurul Capitalei.

Centura Bucurestiului va asigura degrevarea traficului de marfa din zona Capitalei catre vestul Europei sau catre portul Constanta, micsorand timpul de parcurs.

Cel de-al doilea proiect anuntat de Boagiu se refera la C analul Dunare - Bucuresti, cu potential de valorizare economica, prin care se va da in exploatare o cale navigabila de 104 km, ce va conecta capitala Romaniei cu fluviul Dunarea.

"Aceasta cale navigabila asigura din punct de vedere al transportului o ruta eficienta ecologic, avand capacitatea de transport de pana la 20 milioane tone/an pe sectorul Budesti - Oltenita, 16 milioane tone/an pe sectorul Budesti¸ Portul Bucuresti - 1 Decembrie si 4 milioane tone/an pe sectorul Budesti, Portul Bucuresti - Glina pentru a lega Bucuresti atat de portul Constanta, cat si de Europa Centrala si de Vest", a adaugat Boagiu.

Ministrul Trasporturilor a mai spus ca in urmatorii doi ani vor fi finalizati 276 km de autostrada aflati in prezent in executie, iar in toamna aceasta vom demara lucrarile pentru alti 183 de km de autostrada finantati din fonduri europene si pentru care avem termen de finalizare 2013.

In ceea ce priveste infrastructura de cale ferata, in acest an vor fi finalizate sectiunile Campina-Predeal si Bucuresti-Constanta si vor fi demarate lucrarile de modernizare a inca 205 km de cale ferata, iar 21 de gari vor fi modenizate.

#centura bucuresti, #parteneriate public private, #lucrari autostrada, #infrastructura, #anca boagiu , #Infrastructura