Boagiu: Finalizarea lucrarilor va insemna spalarea rusinii inceputa in 2007

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 14:40
1453 citiri
Boagiu: Finalizarea lucrarilor va insemna spalarea rusinii inceputa in 2007

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, aflata in inspectie pe autostrada Bucuresti Ploiesti, a precizat ca tronsonul vizitat in cursul zilei de sambata va fi gata in primavara si va insemna "spalarea rusinii inceputa in 2007 si neterminata".

"Acesta e un tronson inceput din 2007 care se va finaliza incadrandu-se in costuri decente. In 2012 incheiem aceste lucrari care vor aduce onoare constructorilor: cei 200 km de autostrada care sunt inclusi,lucrarile catre autostrada Cernavoada-Medgidia si toate celelate care se mai afla in constructie. Nu vom ceda si nu vom face rabat de la regulie impuse pana acum", a declarat ministrul Transporturilor.

Potrivit acesteia, Comisia Europeana a aprobat 1,3 miliarde de euro pentru drumurile nationale, autostrazi si centurile ocolitoare si spera sa fie aprobati in curand inca un miliard de euro pentru lucrarile pe calea ferata.

"Nu taiem panglici, construim autostrazi pentru cetatenii Romaniei. Termenul este cel asumat si de data aceasta va fi respectat", a mai adaugat aceasta.

Tot sambata, Anca Boagiu a anuntat ca va propune Guvernului modificarea legislatiei privind infrastructura de transport, pentru a elimina problemele ridicate in prezent atat de Electrica, dar si de autoritatile centrale si locale in finalizarea proiectelor.

"Problema cea mai mare este lipsa de cooperare a autoritatilor, fie ca sunt ele publice sau locale. Avem o Lege a exproprierilor care, in ciuda faptului ca are termene clare, ne impiedicam in opozitia pe care o avem ba de la Electrica, ba de la unele autoritati, ba de la schimbari de PUZ-uri, ba de la diverse presiuni care se pun pe constructori, si atunci trebuie sa decidem la un moment dat.

Noi lucram la o modificare legislativa - nu va ascund asta - astfel incat tot felul de astfel de ingerinte sa fie eliminate.

Si asa discutam de un contract incheiat prin 2007, rostogolit pana la momentul in care am amenintat constructorii cu rezilierea si s-au moblizat cat s-au mobilizat sa finalizeze anul acesta, dar sunt lucruri care trebuie rezolvate astfel incat sa respectam programarea multianuala pe care o avem astazi, nu pe cea veche unde avem contracte si din 2006, si din 2005, si care in 2010 erau in faza incipienta", a mai spus Boagiu primului-ministru.

#anca boagiu autostrada bucuresti ploiesti, #anca boagiu infrastructura, #lucrari autostrada bucuresti ploiesti, #termen finalizare bucuresti ploiesti , #Infrastructura