Boc: Lucrarile de pe autostrada Bucuresti-Ploiesti vor fi terminate in aprilie

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 14:25
2103 citiri
Boc: Lucrarile de pe autostrada Bucuresti-Ploiesti vor fi terminate in aprilie

Aflat in inspectie pe autostrada Bucuresti Ploiesti, premierul Emil Boc a precizat ca ultimii 14 kilometri, din totalul de 62 sunt finalizati la ultimele detalii, astfel incat se poate circula fara probleme.

"Spatiul fizic per ansamblul celor 62 km este de 90%. In aceasta primavara, in aprilie, lucrarile de pe autostrada Bucuresti-Ploiesti vor fi gata. Acesti 62 de kilometri fac parte din cei 434 km care se afla in lucru", a declarat premierul Emil Boc. Potrivit acestuia, cei 62 de kilometri se adauga la cei 123 care sunt finalizati si pe care se poate circula.

"Apreciez efortul ministerului Transporturilor de a tine constructorii in priza si pe perioada iernii. Odata ce vremea va fi mai buna, in primavara, se va putea trece la ultimul stadiu al lucrarilor", a mai adaugat premierul.

Emil Boc a mai adaugat ca infrastructura nu are vacanta, de aceea chiar si pe vreme rea se poate lucra la santuri si la alte lucrari aferente.

Premierul i-a amenintat pe constructori cu penalitati daca nu respecta graficul lucrarilor.

Intrebat de jurnalisti daca efectuarea unei astfel de vizite pe autostrada este propice in contextul protestelor din ultimele zile, acesta a raspuns ca stabilitatea economica este o componenta importanta.

"De stabilitatea economica depinde plata salariilor si a pensiilor pentru fiecare roman", a mai adaugat acesta.

Lucrarile la Autostrada Bucuresti-Ploiesti sunt impartite in doua sectoare, respectiv Bucuresti-Moara Vlasiei, unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct '98/Com-Axa.

Autostrada Bucuresti-Ploiesti va avea 62 de kilometri, din care in noiembrie erau finalizati 25 de kilometri. Valoarea totala a lucrarilor se ridica la 450 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#emil boc autostradata bucuresti ploiesti, #declaratii emil boc infrastructura, #termen finalizare autostrada bucuresti ploiesti , #Infrastructura