BVB: Una dintre cele mai solicitante modificari tehnice de pe piata de capital s-a incheiat cu succes

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 08:45
1423 citiri

Migrarea la noul sistem de comunicare dintre sistemul de tranzactionare si cel de post-tranzactionare, precum si tranzitia la ciclul de decontare T+2, s-au incheiat cu succes pe piata de capital din Romania, a anuntat, miercuri, Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Una dintre cele mai solicitante modificari tehnice din sfera serviciilor de tranzactionare si post-tranzactionare s-a incheiat cu succes, iar separarea activitatilor de tranzactionare de cele de post-tranzactionare in ceea ce priveste sistemul de conturi utilizate, impreuna cu noul set de reguli de comunicare dintre cele doua sisteme si utilizatorii acestora sunt acum operationale, incepand din 6 octombrie, se arata in comunicatul bursei, potrivit Agerpres.

'Am facut un pas de anvergura spre infrastructura moderna si deplin operationala a pietei de capital. Aceasta schimbare inlatura una dintre marile bariere de ordin tehnic in ceea ce priveste modul in care participantii utilizau serviciile oferite de Bursa de Valori Bucuresti si sistemul de decontare.

Vreau sa multumesc tuturor celor care au fost si inca sunt aliati in procesul mult asteptatei modernizari a pietei, si care s-au alaturat eforturilor echipei dedicate si determinate a Bursei de Valori Bucuresti.

Separarea sistemelor este una dintre cele mai importante schimbari dintr-o serie lunga de noi solutii orientate catre piata si implementate de BVB. Totodata, ea completeaza reformele de reglementare incluse in programul de eliminare a celor 8 Bariere, sustinut de Guvern si Autoritatea de Supraveghere Financiara, precum si in proiectul STEAM lansat de ASF', a declarat directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

Conform rezultatelor deja cunoscute, tranzitia intregii piete de capital la ciclul de decontare T+2 se dovedeste, de asemenea, de succes.

'Datorita migrarii la T+2, incheiata in data de 6 octombrie, piata de capital din Romania continua sa se indrepte spre o infrastructura dezvoltata, functionand conform celor mai bune standarde.

In timpul acestui efort, am vazut energia si determinarea celor care nu au fost de acord sa lase piata de capital din Romania la periferia europeana. In acest context, trebuie adresate cuvinte speciale de apreciere la adresa Autoritatii de Supraveghere Financiara, Bancii Nationale a Romaniei, Consiliului de Administratie al BVB si colegilor nostri de la Depozitarul Central, care au condus cu profesionalism si curaj procesul in faza finala', a adaugat Ludwik Sobolewski.

#modificare tehnica piata capital, #infrastructura moderna , #Infrastructura