Cat ne costa intretinerea drumurilor

Joi, 05 Ianuarie 2012, ora 08:56
1469 citiri
Cat ne costa intretinerea drumurilor

Intretinerea a 8.700 de kilometri de drumuri nationale din Bucuresti, Cluj, Craiova si Brasov va costa 204 milioane de euro, potrivit estimarilor Companiei Nationale de autostrazi si drumuri nationale (CNADR).

CNADR va organiza licitatii pentru contracte de doi ani, privind intretinerea drumurilor nationale atat pe perioada verii, cat si in timpul iernii, iar valoarea acestora se va ridica la 204 milioane de euro, informeaza Jurnalul.ro.

Astfel, valoarea estimata a contractului pentru Directia Regionala de Drumuri si Poduri Craiova (DRDP), ce cuprind 2.000 km de administrat, se ridica la 135 de milioane de lei fara TVA, in timp ce valoarea contractului pentru DRDP Bucuresti care trebuie sa administreze 2.500 de kilometri, este de 251 de milioane de lei.

In cadrul licitatiei organizate pentru administrarea a 1.700 de kilometri de drumuri nationale, aflati in subordinea DRDP Brasov, se preconizeaza un contract de 189 de milioane de lei, fara TVA.

Toate contractele se vor derula pe doi ani si sunt finantate de bugetul de stat, iar in cadrul licitatiilor criteriul de atribuire va fi cel mai mic pret.

In prezent, drumurile nationale sunt intretinute pe baza unor contracte atribuite in 2008 si a caror valoare s-a ridicat la 624 de milioane de euro, bani de la buget.

#intretinere drumuri nationale, #costuri deszapezire drumuri, #licitatii CNADR, #contracte intretinere drumuri , #Infrastructura