Colas a pierdut,Pizzarotti a semnat contractul pentru tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei

Joi, 07 Iunie 2007, ora 10:18
2248 citiri

Compania Nationala de Autostrazi si consortiul Pizzarotti &Tirrena au semnat, miercuri, contractul pentru proiectarea si executia tronsonului Bucuresti-Moara Vlasiei din autostrada Bucuresti-Brasov, dupa ce contestatia depusa de firma Colas a fost respinsa.

Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), remis, miercuri, agentiei NewsIn, contractul are o valoare de 152,8 milioane de euro si este finantat in intregime de Guvernul Romaniei.

Contractul va intra in vigoare dupa ce CNADNR va obtine finantarea, va finaliza procedurile de expropriere a celor 156,3 hectare necesare constructiei, dupa emiterea autorizatiei de construire si dupa depunerea garantiei de buna executie de catre constructori. "Conform unui studiu de fezabilitate intocmit in 2002 si reactualizat in 2006, pentru exproprierea terenurilor sunt necesari circa 27 milioane de euro", subliniaza reprezentantii CNADNR.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a respins contestatia depusa de firma Colas Romania, pe motiv ca nu este intemeiata, au declarat, pentru NewsIn, luni, reprezentantii Colas.

Reprezentantii Colas au fost nemultumiti ca, desi firmele care au participat la licitatie aveau obligatia de a prezenta toate documentele cerute, consortiul Pizzarotti & Tirrena nu au avut acordul de asociere.

La inceputul lunii martie, Ministerul Transporturilor a anuntat ca licitatia pentru constructia tronsonului de drum Bucuresti-Moara Vlasiei a fost castigata de consortiul Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. Tirrena Scavi S.p.A.

Tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei, parte a autostrazii Bucuresti-Brasov va avea mai multe poduri si pasaje, iar pe anumite portiuni vor avea trei benzi pe sens. Sapte firme de constructii au depus oferte de participare la licitatia pentru executia primului tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov. La licitatie s-au inscris firmele Aktor SA din Grecia, Vegyepszer ZRT-Ungaria, SC Lena Engeharia E Construcoes SA, precum consortiile JV Astaldi - Max Bogl- SC Tehnologica SRL, Colas Romania- Consilier Construct, PA&CO International- Euroconstruct Trading 98-UMB Spedition - SC Com-Axa si Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. Tirrena Scavi S.p.A.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)