Constructorii de autostrazi, penalizati cu 40 mil euro din septembrie 2010

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 15:38
1346 citiri
Constructorii de autostrazi, penalizati cu 40 mil euro din septembrie 2010

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a declarat joi ca a fost informata de CNADNR ca, din septembrie 2010 pana in prezent, au fost aplicate constructorilor penalitati de 40 de milioane de euro, informeaza NewsIn.

"Am aplicat si penalitati prevazute in contractele deja in derulare si, din informatiile pe care le-am primit de la CNADNR suma se ridica la 40 de milioane de euro, penalitati percepute de la inceperea mandatului meu ca ministru (septembrie 2010, n.r.) si pana in prezent. Ceea ce nu inteleg este de ce nu s-au aplicat pana acum aceste penalitati constructorilor", a spus Boagiu.

Aceasta a precizat ca, la sfarsitul anului trecut, a fost facuta o analiza care a aratat ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii are nevoie de 15 miliarde de euro ca sa ajunga la un standard european mediu din punct de vedere al infrastructurii.

"15 miliarde de euro inseamna practic de trei ori mai mult decat am avut alocat. Nu ma plang, ci multumesc public unor persoane care au inteles nevoia de a investi in infrastructura.

Persoanele acestea sunt de la Banca Mondiala, BEI si prietenul meu, ministrul de Finante, care a luptat alaturi de mine pentru a obtine mai multi bani.

Intr-o vreme mi se spunea 'madam Fiscal Face'. Acum nu se mai pune problema acestui spatiu fiscal, pe care l-am invocat ca fiind un element de constrangere pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru ca exista 'buffer' de la Ministerul Finantelor Publice, de unde putem cheltui", a explicat Boagiu.

Ea a mai spus ca spera ca, pana la sfarsitul acestui an, sa se concretizeze proiectul tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, in regim de concesiune.

Vezi si:

Razbunare pentru Schengen? Francezii, alungati de pe autostrada soarelui

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#infrastructura, #constructori, #penalitati, #anca boagiu, #CNADNR, #autostrazi , #Infrastructura