Cum arata podul de la Agigea, care ar putea fi inchis de la 1 octombrie. FOTO

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 11:20
2725 citiri
Cum arata podul de la Agigea, care ar putea fi inchis de la 1 octombrie. FOTO

Podul de la Agigea, care ar putea fi inchis de la 1 octombrie pentru reparatii, este afectat, aproape jumatate din structura acestuia putand sa cada in orice moment. La pod nu au mai fost efectuate lucrari de reparatii de dinaninte de 1989.

Responsabilii in cazul inchiderii podului de la Agigea se vor intalni vineri pentru a reanaliza situatia, la sedinta urmand sa participe reprezentanti ai constructorului, ai consultantului tehnic, ai IPTANA, ai unor ministere, ai Politiei Rutiere, dar si primari din localitatile afectate de masura.

"Premierul a analizat situatia, a considerat ca este foarte grava si a dispus, chiar inaintea sedintei de Guvern de astazi (miercuri - n.r.), ca vineri sa organizam o sedinta de lucru cu toti factorii responsabili pentru a reanaliza situatia podului de la Agigea", a declarat corespondentului Mediafax prefectul judetului Constanta, Eugen Bola.

Miercuri, premierul Victor Ponta a anuntat ca datele actuale indica faptul ca aproape jumatate din structura podului de la Agigea este afectata si poate sa cada in orice moment, dar va fi efectuata o noua expertiza, independenta, urmare a suspiciunilor locale la adresa CNADNR.

"Cu podul de la Agigea, ideea e urmatoarea: conform unui raport facut de CNADNR, 40% din structura podului este afectata si poate sa cada in orice moment. Noi nu putem sa ne asumam responsabilitatea sa zicem 'Bun, sa se mearga mai departe pe pod', Doamne fereste, se intampla ceva! Insa au existat de pe plan local niste suspiciuni ca CNADNR e prea prapastios si ca, de fapt, nu e asa de afectat podul. Am discuta deja si ieri cu domnul Sova si o sa trimitem zilele acestea inca o expertiza independenta, care sa ne spuna foarte clar: Da, e un pericol de cadere, atunci inchidem podul si il terminam pana la sfarsitul anului, sigur, cu toate impedimentele", a spus Ponta.

Premierul a precizat insa ca podul tot va trebui reparat la un moment dat, deoarece nu au mai fost efectuate lucrari de reparatii de dinaninte de 1989.

Prefectul judetului Constanta a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca podul de la Agigea va fi inchis incepand cu data de 1 octombrie pentru inlocuirea celor patru hobane care sunt la mijlocul podului, estimandu-se ca operatiunea va dura pana la sfarsitul lunii noiembrie.

#pod Agigea inchis, #renovare Pod Agigea, #lucrari Pod Agigea , #Infrastructura