Directorul general al complexului Rovinari va fi inlocuit

Luni, 21 Mai 2007, ora 14:41
1087 citiri

Directorul general al complexului energetic Rovinari, Ion Dondera, va fi inlocuit, cu directorul de investitii, Laurentiu Ciurel, in urma unui ordin comun al ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si al presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu.

Inlocuirea directorului general se efectueaza in baza unui ordin comun al Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) si al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), a mentionat Dondera, sustinut de PD la numirea in functie. El a adaugat ca aprobarea schimbarii din functie va fi luata in Adunarea Generala a Actionarilor, care va avea loc luni, 21 mai.
Dondera a precizat ca in ordin nu se face nicio referire la motivele demiterii sale.

Totodata, surse din interiorul Ministerului Economiei si Finantelor spun ca saptin aceasta saptamana ar putea fi inlocuit din functie si directorul general al complexului energetic Turceni, Dumitru Ilinca, potrivit unor surse din cadrul MEF.

Contactat de agentia Mediafax, Ilinca nu a dorit sa faca niciun comentariu referitor la posibilitatea inlocuirii sale. Pe de alta parte, directorul de resurse umane al complexului Turceni, Corneliu Garjoaba, a declarat, ca nu a primit niciun ordin privind inlocuirea directorului general.

Complexurile energetice Turceni si Rovinari au trecut, saptamana trecuta, de la MEF in subordinea AVAS, pentru a fi privatizate. Reprezentantii statului in AGA aveau mandat de la ministrul Economiei, Varujan Vosganian, pentru a vota transferul respectiv, joi fiind ultima zi in care se mai putea lua o decizie in acest sens fara depasirea termenului legal de doua saptamani de la mandatarea respectiva.

Decizia de transfer a complexurilor energetice la AVAS se face in pofida opozitiei sindicatelor minerilor si energeticienilor condusi de Marin Condescu, care a mentionat ca miercuri, 23 mai la ora 7:00, in cele doua complexuri energetice, dar si la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, aproximativ 15.000 de angajati vor intrerupe lucrul, protestatarii urmand sa asigure treimea de activitate prevazuta de legislatie pentru sectorul energetic.

Potrivit proiectului de strategie energetica, complexurile energetice Turceni, Craiova si Rovinari vor fi privatizate pana la sfarsitul anului 2008, investitorii privati fiind obligati sa asigure continuarea activitatii, cu respectarea normelor de mediu.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.mediafax.ro/ target=_blank>Mediafax</a>)