Dragnea: Pista de 2.100 de metri a Aeroportului din Cluj-Napoca va fi gata in octombrie

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 17:19
1306 citiri
Dragnea: Pista de 2.100 de metri a Aeroportului din Cluj-Napoca va fi gata in octombrie

Lucrarile de prelungire la 2.100 de metri a pistei Aeroportul International din Cluj-Napoca, incepute in 2011, vor fi gata la jumatatea lunii octombrie, aceasta fiind prima etapa a proiectului care prevede ca pista sa ajunga la o lungime de 3.500 de metri, a anuntat, vineri, ministrul Liviu Dragnea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca a vizitat in cursul diminetii santierul pistei de 2.100 de metri de la Aeroportul International din Cluj-Napoca pentru ca era nevoie de o coordonare a structurilor care executa lucrarea.

"Am fost, vineri, la Aeroportul International Cluj-Napoca pentru ca era nevoie de o coordonare a structurilor care executa lucrarile la acest proiect, pentru ca pana la jumatatea lunii octombrie pista de 2.100 de metri sa devina operationala. Am fost cu ministrul delegat pentru Ape si Paduri, Lucia Varga, cu directori de la Romatsa, Apele Romane, Autoritatea Aeronautica Civila.

Am identificat sursele de finantare, vor veni si sume de la rectificarea bugetara, fiecare institutie implicata are responsabilitati, iar in iunie vom reveni sa vedem stadiul lucrarilor. Continuarea pistei pana la 3.500 de metri va dura un an, maximum un an si jumatate. Aeroportul International Cluj-Napoaca are o importanta regionala, este un obiectiv strategic", a spus Dragnea.

El a aratat ca i-a avertizat pe directorii institutiilor si companiilor care executa lucrarea la pista de 2.100 de metri ca "joaca cu demisiile pe masa".

Costurile estimate pentru prima etapa se ridica la 39 de milioane de euro, din care s-au achitat, pana in prezent, aproape 16 milioane de euro.

Lucrarile sunt realizate de o asociere intre firmele SCC Napoca SA, SC ICCO Systems SRL si SC Geo Arc SRL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finalizare pista aeroport Cluj, #Liviu Dragnea pista Cluj, #finantare aeroport Cluj , #Infrastructura