MDRT a lansat prima licitatie prin PNDI, de peste 570 mil. lei

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 17:56
1836 citiri
MDRT a lansat prima licitatie prin PNDI, de peste 570 mil. lei

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a lansat prima licitatie deschisa pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare si reabilitare pentru 149,67 km drum judetean si 188,09 km drum de interes local din judetele Botosani si Suceava pentru 2011-2013, relateaza NewsIn.

"Este vorba despre obiective de investitii din cele doua judete incluse in Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Ofertele depuse vor fi deschise in data de 30 iunie 2011", se arata in comunicat.

Oficialii MDRT precizeaza ca reabilitarea traseelor propuse va aduce beneficii activitatii socio-economice din zona, prin imbunatatirea mobilitatii populatiei si a accesului la servicii de baza, atragerea investitorilor si a turistilor.

"Drumurile reabilitate prin acest program au fost propuse la finantare de autoritaþile publice locale si sunt preluate in administrare de MDRT pe perioada realizarii proiectelor. Aceasta licitatie este prima din seria celor care vor urma pentru toate judetele tarii", mai informeaza ministerul.

Costurile maxime estimate sunt de 569.060.483 lei fara TVA pentru cele doua judete: Botosani (208.604.032 lei) si Suceava (360.456.451 lei).

"La realizarea lucrarilor se vor respecta standardele de cost stabilite de MDRT pentru aceste categorii de investitii din fonduri publice. Pentru realizarea investitiei nu sunt necesare exproprieri. Criteriul de atribuire al contractului este pretul cel mai scazut; clasamentul se va intocmi luand in calcul costul total pentru toate obiectivele din judetele Botosani si Suceava", mai spun oficialii MDRT.

Potrivit acestora, nu se accepta subcontractarea in integralitate a lucrarilor. Operatorii economici interesati vor trebui sa prezinte cel putin un contract de proiectare similar incheiat in ultimii 3 ani si 3 contracte de lucrari similare executate in ultimii 5 ani, certificate ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 sau echivalente si declaratie privind asigurarile. Constituie cerinta minima de selectare o cifra de afaceri medie globala pe ultimii trei ani (2008, 2009, 2010) de mimim 500 milioane lei fara TVA.

Procedurile de achizitie publica a lucrarilor pentru celelalte judete care vor beneficia de investitii prin PNDI se vor derula pe loturi, in perioada urmatoare.

Durata contractului de achizitie publica include durata prevazuta pentru proiectarea si executia lucrarilor solicitate (trei ani) si perioada de rambursare a creditului (maxim sapte ani), dar nu mai tarziu de 2020. Durata de garantie a lucrarilor este de doi ani de la semnarea receptiei la terminarea lucrarilor. Se accepta, cu acordul proiectantului si al beneficiarului, folosirea unor solutii alternative, in vederea reducerii costurilor fara a se afecta caracteristicile prevazute in normele tehnice.

#mdrt, #licitatie infrastructura, #modernizare drumuri , #Infrastructura