MDTR construieste 103 crese si gradinite

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 12:32
1307 citiri

MDTR a lansat licitatia pentru primele crese si gradinite ce vor fi construite prin PNDI, conform NewsIn.

Cresele si gradinitele realizate in cadrul Programului Na?ional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) vor fi in judetele Buz?u, Vrancea, Suceava ?i Boto?ani, valoarea contractelor depasind 88 milioane lei fara TVA.

Pentru primele doua pachete licitate in cadrul sub-programului "Modernizarea localitatilor romanesti", Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) achizitioneaza servicii de proiectare si lucrari de executie pentru un numar de 103 gradinite/crese (18 din judetul Buzau, 29 din judetul Vrancea, 26 din judetul Botosani si 30 din judetul Suceava).

Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut. Valoarea estimata maxima pentru fiecare judet este de: 15.377.079 lei fara TVA pentru judetul Buzau, 23.726.419 lei fara TVA pentru judetul Vrancea, 22.765.426 lei fara TVA pentru judetul Botosani, respectiv 26.690.406 lei fara TVA pentru judetul Suceava. Valoarea estimata include costurile de proiectare si executie, precum si pe cele de finantare.

Obiectivele de investitii au fost stabilite in functie de propunerile inaintate de autoritatile publice locale si in urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, in baza criteriilor de prioritizare prevazute de legislatia in vigoare, arata MDRT. Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investitii sunt de trei categorii, respectiv pentru crese/gradinite cu una, doua sau trei grupe de copii si sunt puse la dispozitie de MDRT.

#cresa, #gradinita, #cresa gradinita noua, #pndi, #ministerul dezvoltarii , #Infrastructura