MDTR investeste peste 540 mil. lei in drumurile din Iasi si Neamt

Joi, 08 Septembrie 2011, ora 16:52
1440 citiri
MDTR investeste peste 540 mil. lei in drumurile din Iasi si Neamt

Lucrarile de modernizare si reabilitare a drumurilor din Iasi si Neamt vor fi realizate de asocierea sintre SC Tehnostrade SRL si Spedition UMB SRL - Subcontractant, valoarea contractului depasind suma de 540 milioane de lei fara TVA, conform NewsIn.

Partea de proiectare va fi realizata de subcontractantul SC Iptana SA, precizeaza Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Lucrarile au fost atribuite in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), care are o valoare totala de patru miliarde euro. PNDI se va derula intre 2011 si 2015, iar banii vor fi rambursati dezvoltatorilor de proiecte intre 2013 si 2020.

PNDI isi propune sa reabiliteze 10.000 km de drumuri judetene pana in 2015, sa construiasca retele de apa, canalizare, statii de tratare in aproximativ 1.500 localitati si sa finanteze proiecte ale autoritatilor publice locale din mediul rural depuse pe masura 3.2.2 la Ministerul Agriculturii, care, desi eligibile, nu au mai primit finantare din lipsa fondurilor.

Programul va functiona pe doua componente, prima fiind Infrastructura in domeniul dezvoltarii regionale, gestionata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu subprogramele: 10.000 km drumuri judetene si de interes local, modernizarea satului romanesc, sistem de canalizare si epurare a apelor uzate, alimentare cu apa a localitatilor.

Cea de-a doua componenta este Infrastructura in domeniul mediului, gestionata de Ministerul Mediului si Padurilor, cu subprogramele: Programe multianuale de mediu si gospodarire a apelor, infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului si/sau de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#drum, #autostrada, #investitie infrastructura, #modernizare drumuri , #Infrastructura