Moody's vrea sa deschida o agentie la Bucuresti

Miercuri, 21 Martie 2007, ora 15:45
875 citiri

Reprezentantii Agentiei de rating Moody's s-au intalnit, miercuri, cu conducerea Comsia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), pentru a discuta posibilitatea infiintarii unei filiale in Romania, a declarat vicepresedintele CNVM Paul Miclaus, pentru The Money Channel.

Decizia finala va fi lauta in cateva luni, a adaugat Miclaus pentru The Money Channel.

In luna februarie, Japan Credit Rating Agency (JCR) a anuntat ca vrea sa acorde consultanta Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pentru crearea unei agentii de rating romanesti. In cadrul vizitei pe care presedintele JCR a avut-o in Romania, s-a mentionet infiintarea acestei agentii pana la sfarsitul anului.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a emis la mijlocul lunii martie, un proiect de instructiune care prevede reguli de functionare si conduita a agentiilor de rating romanesti si straine. Totodata, CNVM a stabilit criteriile de agreare a agentiilor de rating care vizeaza in principal calitatea si integritatea procesului de rating, independenta agentiilor si evitarea conflictelor de interese.

Agentia de rating Moody's este una din cele mai importante institutii de acest gen din lume. Moody's ofera servicii de evaluare a riscurilor, de rating si de cercetare. De asemenea, agentia mai publica si rapoarte despre tranzactii si evolutii ale pietei. Compania supravegheaza profilul de risc a peste 100 de tari, peste 11.000 de companii si peste 25.000 de institutii de finante publice. Agentia de rating mai ajuta investitorii, prin produsele oferite, sa evalueze riscul asociat legat de obligatiunile cu venit fix si a altor instrumente financiare, de genul tranzactiilor cu derivative

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)