Mota-Engil vrea sa concureze pentru noi concesiuni in Europa de Est

Vineri, 13 Iulie 2007, ora 11:56
927 citiri

Mota-Engil doreste sa concureze pentru noi concesiuni de autostrazi in Europa de Est, in special pentru un proiect din Slovacia, pentru doua tronsoane in Romania si pentru unul in Republica Ceha, a declarat Arnaldo Figueiredo, presedintele Mota-Engil Engenharia, citat de Reuters.

Oficialul a afirmat ca spera ca licitatiile pentru A1 din Polonia si pentru M6 din Ungaria, la care se afla pe 'lista scurta' de pre-calificare, sa progreseze pana la sfarsitul anului in curs.

El a precizat ca se asteapta initierea unei licitatii pentru concesionarea unei autostrazi din Slovacia, a doua tronsoane de autostrada in Romania - unul pentru o noua constructie, iar altul pentru reconditionare - precum si pentru un proiect in Republica Ceha.

"Dorim sa candidam la toate acestea, fireste", a declarat el ziaristilor pe marginea unei conferinte, admitand ca aceste proiecte "sunt mai ramase in urma".

In Ungaria, Mota-Engil se afla pe 'lista scurta' pentru concesionarea a doua tronsoane, de 40 de km si de 30,2 km, in parteneriat cu Hochtief PPP Solutions, Macquarie si Euroazfalt.

In Polonia, consortiul din care face parte Mota, se afla pe 'lista scurta' la licitatia pentru Strykw - Pyrzowice, cu 95 de km.(Tiago Figueiredo Silva).

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)