MTI colaboreaza cu ambasada Italiei pentru proiecte de infrastructura

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 17:01
1251 citiri
MTI colaboreaza cu ambasada Italiei pentru proiecte de infrastructura

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a anuntat marti ca va colabora cu ambasada Italiei la anumite aspecte legate de participarea companiilor italiene in proiecte de infrastructura in Romania, dar si pentru a gasi solutii comune pentru accelerarea lucrarilor la aceste proiecte, potrivit NewsIn.

"Am stabilit cu ambasadorul Italiei ca vom colabora ca doua state membre ale Uniunii Europene, in baza unui parteneriat ce are la baza o stransa relatie de prietenie intre cele doua tari.

Acesta a aratat intreaga disponibilitate pentru dialog din partea Ambasadei, inclusiv in legatura cu posibilitatea de a informa companiile italiene aflate deja in Romania sau dornice de a intra pe piata cu privire la asteptarile statului roman in domeniul investitiilor in infrastructura", a declarat Anca Boagiu dupa intalnirea cu ambasadorul Italiei la Bucuresti, Mario Cospito.

Potrivit acesteia, s-a convenit de asemenea ca Ministerul Transporturilor si Infrastructurii sa colaboreze cu Ambasada Italiei atunci cand sunt probleme din partea firmelor italiene care au castigat contracte pentru lucrari de infrastructura si care, dintr-un motiv sau altul, nu isi respecta obligatiile.

"Suntem deschisi la parteneriate cu firmele italiene de constructii, dar in baza unor standarde si reguli clare si in masura in care acestea isi fac treaba pentru care au fost angajate.

Noua lege a parteneriatului public-privat a fost un alt subiect discutat.

Italia poate, prin prisma experientei consistente in domeniu, sa ne ofere expertiza in derularea acestui tip de parteneriat care poate reprezenta un win-win situation pentru infrastructura din Romania", a mai spus Anca Boagiu. 

#anca, #boagiu, #infrastructura, #mti, #proiecte , #Infrastructura