Nelu Iordache pierde contracte pe banda rulanta. CNADNR reziliaza alte doua intelegeri

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 15:06
2343 citiri
Nelu Iordache pierde contracte pe banda rulanta. CNADNR reziliaza alte doua intelegeri

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a trimis companiei Romstrade, controlata de Nelu Iordache, instiintari de reziliere a alte doua contracte, in valoare totala de 54 milioane de euro.

Primul contract vizeaza modernizarea DN 5 Bucuresti-Adunatii Copaceni, cu o valoare contractuala de circa 19 mil. euro, iar al doilea contract prevede constructia variantei de ocolire a municipiului Caracal (35 mil. euro).

Notificarile de reziliere vin la scurt timp dupa ce CNADNR a reziliat alte doua contracte pe care Romstrade le avea in portofoliu, pentru constructia primului lot al autostrazii Nadlac-Arad si pentru reabilitarea unui tronson de 53 de kilometri din DN 6 Alexandria-Craiova.

Ca si in cazul celor doua contracte deja reziliate, motivul pentru care CNADNR intentioneaza sa inceteze alte doua contracte cu Romstrade este legat de intarzierea cu care s-a lucrat pe aceste santiere.

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

"Decizia de transmitere a instiintarilor de reziliere a fost luata ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre antreprenor, respectiv progresul fizic realizat redus fata de progresul fizic planificat, neindeplinirea notificarii de remediere referitoare la recuperarea intarzierilor si nerespectarea angajamentului ferm de recuperare a acestor intarzieri, nerespectarea termenelor asumate cu privire la indeplinirea punctelor de referinta din contract si imposibilitatea de a-si indeplini obligatiile contractuale si de a finaliza toate lucrarile pana la expirarea duratei de executie a lucrarilor", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Nelu Iordache a fost arestat pentru 29 de zile, pentru deturnare de fonduri in cazul lucrarilor efectuate la lotul 1 al autostrazii Nadlac - Arad. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ sase milioane de euro.

Pe 22 noiembrie, Compania de Drumuri anunta ca a decis sa rezilieze contractul semnat cu asocierea SC Romstrade SRL - Monteadriano Engenharia e Construcao SA - SC Donrep Construct SRL pentru constructia primului lot din Autostrada Nadlac - Arad pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale de catre antreprenor.

Nelu Iordache, la DNA. Ar fi deturnat 6 mil. euro din banii pentru tronsonul Arad-Nadlac

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reziliere contracte Romstrade, #reziliere contracte CNADNR, #contracte modernizare drumuri, #contracte drumuri Romania, #obligatii Romstrade contract, #afaceri Nelu Iordache , #Infrastructura