Orban: Se vor aloca fonduri europene de 4,6 miliarde euro infrastructurii, pana in 2013

Marti, 30 Septembrie 2008, ora 12:31
1240 citiri
Orban: Se vor aloca fonduri europene de 4,6 miliarde euro infrastructurii, pana in 2013

Ministerul transporturilor va aloca in perioada 2007-2013, prin Programul Operational Sectorial (POS) pe transport, fonduri europene de 4,6 miliarde euro, destinate in cea mai mare parte infrastructurii rutiere si feroviare, a declarat marti Ludovic Orban."Vor fi utilizate, in perioada 2007-2013, fonduri de 4,6 miliarde de euro destinate infrastructurii de transport. Cea mai mare parte a sumei din fondurile europene va fi utilizata in infrastructura rutiera si feroviara. Infrastructura rutiera va beneficia de 1,7 miliarde euro, pentru tronsoanele Nadlac-Arad, Timisoara-Lugoj, Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu" a declarat marti, in cadrul unui simpozion despre infrastructura, ministrul transporturilor, Ludovic Orban.


Acesta a adaugat ca incearca sa asigure cofinantarea prin intermediul POS pe transport pentru coridorul 4Pan European, resprectiv centura Arad-Timisoara.


"Pentru modernizarea infrastructurii feroviare vor fi alocati 1,6 miliarde euro, destinati aducerii infrastructurii feroviare la standarde europene", a mai specificat Orban.


Potrivit ministrului transporturilor, pana anul viitor vor fi absorbiti prin intermediul fondurilor europene intre 350si 500 milioane euro pentru infrastructura rutiera.


"Compania de drumuri a depus cereri de finantare pentru toate sectoarele de drumuri care trebuie sa fie finantate prin POS pe transport. Proiectele sunt de peste 50 milioane euro care trebuie sa fie aprobate de Uniunea Europeana si urmeaza procedurile de licitatie pentru selectarea consultantilor", a concluzionat Ludovic Orban.